Haddington Dynamics - 7 tengelyes robot kar

3D nyomtatott 7 tengelyes robot kar

A Haddington Dínamics 3D nyomtatással készíti a Dexter robot kar összetevőinek túlnyomó részét, a technológiának köszönhetően 800 db-ról 70db-ra csökkentve az összetevők számát.

A Dexter gyártója, a Haddington Dynamics látja el a 7 tengelyes, teljesen összeszerelt robot karral és csomagokkal a NASA-t, GoogleX-et és Toshiba-t. Egy komoly partnerük, miután kipróbálta a robot kart javasolta, hogy hagyják el a gyenge PLA alapanyagot és helyette használják a Markforged által gyártott Onyx alapanyagot, folyamatos szénszál erősítéssel, hogy elérjék a kívánt keménységet. Miután áttértek a Markforged technológiára, teljesen áttervezték a robotot szénszál alapanyagúra, így jelentős térfogat csökkenést tudtak elérni - jegyzi meg Kent Gilson, a Dexter feltalálója. A Dexter jelenleg majdnem teljes egészében a Margforged 3D nyomtatási technikájával készül, ami nem mellesleg segített a vállalatnak 58%-os költségmegtakarítást is elérni.

Haddington Dynamics vásárlók minden egyes robot csomaggal 3D nyomtatott, cserélhető megfogó ujjakat kapnak. Dexter moduláris megfogó fejei lehetővé teszi a termék mozgatást, megfogást, felhasználást 3D nyomtatásban sőt, még a CNC gépekkel való közös munkát is.

Csökkentett alkatrész szám: Folytonos szénszál erősítéssel készülő műanyagok lehetővé teszik az erős, összetett alkatrészek készítését,ezáltal csökkentve a szükségesalkatrészek számát a gyártási folyamatban.

Méret pontosság: Markforged szoftvere biztosítja, hogy a tárgyasztalról lekerülő alkatrészek beépítésre készek, megfelelnek a méret tűréseknek.

Tökéletes felületi minőség: Haddington Dynamics szinte készen vehet le a Dexter-t a nyomtatóról és küldheti a vásárlóinak, bármilyen utómunka nélkül.