Blog

img

11.

okt.

2022

Új alapanyag: Precise PLA

A Markforged egyik legújabb alapanyag fejlesztése a Precise PLA, amely költséghatékony módon (az Onyx árának harmadáért) teszi lehetővé a különféle koncepciók tesztelését.

Tervezési fázisban, mire a végleges forma vagy méret kialakításra kerül, többféle prototípus nyomtatására is szükség lehet. Ebben jelent óriási előrelépést, hogy ugyan azon a nyomtatón, amin a végfelhasználásra szánt alkatrészt nyomtatnánk, egy lényegesen olcs...

img

07.

szept.

2022

Ellenőrző készülékek, sablonok

Gyártás közi és gyártás utáni ellenőrzés létfontosságú teendő, mely során meg kell győződni arról, hogy az alkatrész megfelel-e a specifikációnak. A folyamat létszükséges a minőség garantálása érdekében, viszont értéket nem teremt, így a lehető legtöbb optimalizációra szorul!

A művelet felgyorsítására, vagy az ellenőrzési folyamat biztonsága érdekében egyedi eszközökre lehet szükség, úgymint CMM (koordináta mérőgép) készülékek, ...

img

20.

júl.

2022

Szénszál erősített alkatrész támasz, összetett formájú alkatrészek furat süllyesztéséhez

Sok esetben a késztermék esztétikája olyan fontos (ha nem fontosabb) mint a tűréseknek való megfelelés. Az esztétika elérése viszont költséges lehet, ha minden műveletet szerszámgépen tudunk csak elvégezni! Költséghatékony megoldás lehet az utómunka áthelyezése kiegészítő berendezésekre (élmarógép, oszlopos fúró, stb.) viszont vannak esetek amikor ez önmagában nem oldja meg a feladatot. Vagy nem azzal az eredménnyel, amit vártunk tőle!

Jelen esetben a mart alkatrész alsó és felső síkja...

img

14.

ápr.

2020

PLA vagy ABS vagy Nylon alapanyag

PLA, ABS és Nylon három közkedvelt 3D nyomtatási alapanyag. Mind három nyomtatható a legegyszerűbb 3D nyomtatókkal, az áruk nagyjából 20$ / tekercs, ezáltal a manapság elérhető legolcsóbb alapanyagoknak számítanak. Legtöbben a PLA és az ABS összehasonlítására fókuszálnak, de a Nylon egy értékes harmadik belépő az alapanyag palettán, a többitől eltérő alapanyag tulajdonságokkal.

A PLA és az ABS egyaránt hőre lágyuló műanyag. A PLA erősebb és merevebb...