Lean Machine CNC - Satu és puha pofák

3D nyomtatott satu és puha pofák

A Lean Machine kombinált több mint két tucat Szénszál erősített 3D nyomtatott alkatrészt egyéb kereskedelmi alkatrészekkel, hogy megalkossák a saját egyedi satujukat puha pofákkal

A Lean Machine egy fémforgácsolással foglalkozó vállalat Saskatoon-ban, egyedi megmunkálásokra specializálódtak, 5 tengelyes CNC Marógépekkel. Egy ügyfelüknek készülő munka során Kurt satukat használtak, hogy rögzítség az alapanyagot a megmunkálás során. Az ütközés elkerülése végett, a maró szerszám és a satu között ~300mm-el a megmunkálási helytől kellett megfogni az alkatrészt. A költségek minimalizálása érdekében a vállalat az egyedi satu elkészítése mellett döntött, de soknak találták a 6000 USD-os egyedi satu árát.

A Markforged Mark Two nyomtató segítségével Lean Machine tervezőmérnöke, Josh Grasby képes volt 3D nyomtatással elkészíteni az alkatrészeket költséghatékonyan. A több mint két tucat szénszál erősített 3D nyomtatott alkatrészt kombináltak további kereskedelmi alkatrészekkel, ezáltal létrehozva a saját egyedi satujukat amely már ~38mm-el az alkatrész végétől képes volt rögzíteni az alkatrészt a korábbi ~300mm helyett. Ezt követően a vállalat további összetett munkát vállalhattak el, mely során többször is a 3D nyomtatás jelentette a megoldást a felmerült problémákra.

Nem károsító anyag: Folyamatos szénszál erősítés ellenáll a hűtő-kenő folyadékoknak ezzel tökéletes megoldást kínálva a forgácsoló üzemek számára.

Pontos alkatrészek: Markforged nyomtatási technológiája tökéletes, méretpontos alkatrészek nyomtatását teszi lehetővé.

Gyors folyamat: A Markforged 3D nyomtatóval készített alkatrészek a tradicionális gyártási technológiával előállított alkatrészek gyártási idejének töredéke alatt elkészíthetőek.