Megmunkálás

Megmunkálás

Némelyik 3D nyomtatott kompozit alkatrész további utómunkát igényel, hogy elnyerje a végleges felhasználásra szánt tulajdonságát. Házon belüli utómunka kapacitásunkat felhasználva az alábbi módosító, kiegészítő műveleteket tudjuk elvégezni az alkatrészeken. Megmunkálási kapacitásunkról bővebben itt olvashat.

Menetezés és betétezés

Menetek nyomtatása vagy forgácsolással történő kialakítás helyett célszerűbb betétezést alkalmazni. A menetes betéteket az elkészült alkatrészbe préseljük, miközben a betéteket felhevítjük. A forró betét megolvasztja maga körül a nyomatot. A menetes betétek hosszabb és erősebb kötést biztosítanak mint a nyomtatott, vagy forgácsolt máanyag menetek.

Illesztés

Illesztőszegekkel vagy vállas csavarokkal precíz illesztések hozhatóak létre alkatrészek között. A mellékelt képen látható fogantyú csavarok és illesztő szegek segítségével lett pozícionálva az alap lapra. Ragasztás vagy csavarozás előtt alkalmazott illesztőszegek segítségével precízen illeszthető össze a nyomtatott alkatrészek.

Körkörösség

Perselyek vagy hüvelycsapágyak használatával magas körkörösségi pontosság érhető el.A tengelyen kívüli terhelés nagyobb felületen oszlik el a nyomtatott alkatrész irányába. A nagyobb torziós ellenállás érdekében a persely fészek folyamatos szálerősítéssel még erősebbé tehető.