Ellenőrző készülékek, sablonok

Ellenőrző készülékek, sablonok

2022.09.07.

Gyártás közi és gyártás utáni ellenőrzés létfontosságú teendő, mely során meg kell győződni arról, hogy az alkatrész megfelel-e a specifikációnak. A folyamat létszükséges a minőség garantálása érdekében, viszont értéket nem teremt, így a lehető legtöbb optimalizációra szorul!

A művelet felgyorsítására, vagy az ellenőrzési folyamat biztonsága érdekében egyedi eszközökre lehet szükség, úgymint CMM (koordináta mérőgép) készülékek, sablonok, profil-, vagy Megy-Nem Megy idomszerek. Az alapvető követelmény ezekkel az eszközökkel szemben, hogy merevek, precízek legyenek, mely követelményeket általában megmunkálás vagy építőkészletből való összeszerelés útján érik el.

 

CMM Fixture

 

Mindkét megoldásnak megvannak a hátulütői: ellenőrző sablon összetett felületeinek megmunkálása szerszámgépen időigényes, ezáltal költséges lehet, a CMM építőkészlet összeszerelése és leszerelése időigényes.

A fenti problémákra nyújthat megoldást a 3D nyomtatás ipari alapanyagok használatával, mivel a kapott végeredmény megfelel a szükséges merevségi és precizitási elvárásoknak, az elkészítésükhöz viszont nem szükséges költséges időt lefoglalni a szerszámgép kapacitásából!

Amennyiben Ön és cége hasonló kihívásokkal szembesül, keressen bennünket és együtt megtaláljuk a megfelelő megoldást!