Szénszál erősített alkatrész támasz, összetett formájú alkatrészek furat süllyesztéséhez

Szénszál erősített alkatrész támasz, összetett formájú alkatrészek furat süllyesztéséhez

2022.07.20.

Sok esetben a késztermék esztétikája olyan fontos (ha nem fontosabb) mint a tűréseknek való megfelelés. Az esztétika elérése viszont költséges lehet, ha minden műveletet szerszámgépen tudunk csak elvégezni! Költséghatékony megoldás lehet az utómunka áthelyezése kiegészítő berendezésekre (élmarógép, oszlopos fúró, stb.) viszont vannak esetek amikor ez önmagában nem oldja meg a feladatot. Vagy nem azzal az eredménnyel, amit vártunk tőle!

Jelen esetben a mart alkatrész alsó és felső síkja kerek 11 fokot zárnak be.

 

(a képen látható furatokat sablon nélkül süllyesztettük, oszlopos fúrógépen)

 

 

A 6 db átmenő menet közül 3 db az alsó, 3 db a felső síkra merőleges. Így az átmenő menetek hátoldali süllyesztése (3 tengelyes megmunkálóközponton) csak költséges, újabb két megfogás árán készíthető el esztétikusan.

 

Azonban, az általunk tervezett és nyomtatott egyedi fúrósablonnal a hátoldali süllyesztések is elkészíthetőek oszlopos fúrón:

- költséghatékonyan, mert ameddig a marógép dolgozik, az operátor elvégezheti a süllyesztést,

- biztonságosan, mert a fúrósablon műanyagból készült, ami még a puha alumíniumot sem karcolja meg,

- precízen, mert az ipari 3D alapanyagnak köszönhetően a sablon nem deformálódik, így a több századik süllyesztés is épp olyan tökéletes lesz, mint az első

A 3D nyomtatási technológiának hála, a termék 3D modellje alapján az alkatrészt teljesen és szorosan körülölelő és alátámasztó sablont tudtunk készíteni, elkerülve ezzel a sérüléseket a terméken!

Amennyiben az ön cégének is segíthetünk faragni a költségeken vagy éppen javítani az utómunka minőségén, vegye fel velünk a kapcsolatot!